compostatge

Fa uns dies que ens vam adonar que el compostador estava ple d'unes mosques molt petites. Es veu que, de posar-hi tantes pells de fruita, el compost estava massa humit.
Per solucionar-ho hi hem afegit: terra, branquetes i fulles del bosc, i també fems de vaca sec.
Ara el nostre compost fa millor cara.
Mireu quin bolet hi ha nascut a dins!!
 

L’EXPLICACIÓ ALS ALTRES CURSOS

 
El dia 3 d’abril, dues nenes i dos nens del grup de compostatge vam anar classe per classe explicant la nostra feina a l’hort. Això és el que els hi vam dir:


“Els nens/es de 6è estem fent un projecte a l’hort de l’escola.
Cada dijous ens reunim tot 6è i fem uns grups. Cada grup s’encarrega d’una feina de l’hort, com per exemple hi ha un grup que s’encarrega del reg, etc. Nosaltres som del grup de compostatge, i us demanem que quan acabem de dinar tireu les restes de fruita i verdura en una caixa negra que trobareu al menjador. I per últim necessitem que quan baixeu al sorral no toqueu les plantes. Així amb la vostra ajuda aconseguirem tenir un hort net i sa”.



COMPOSTATGE


Que es el compostatge?

És la descomposició de la matèria orgànica que es recicla per a ser usada com un fertilitzant orgànic.
Fitxer:Compostador de jardín.jpg
MATERIALS QUE SI PODEM TIRAR AL COMPOSTADOR:

-Restes de fruites

-Vegetals

-Fulles i branques seques


MATERIALS QUE NO PODEM TIRAR AL COMPOSTADOR:

-Carn

-Peix

-Pa

-Caramels

-Menjar cuinat


Cada dia de dilluns a divendres, els nens que es queden a dinar, llencen els vegetals en unes caixes. Després, uns minuts abans de començar la classe, baixem al menjador i agafem les caixes amb els residus orgànics i els portem al compostador que està a l'hort.




5 comentaris: